JIJ MAG NAAR SPELTHERAPIE         

Je ouders willen graag dat je naar speltherapie gaat.
"Hoezo?" vraag je je misschien af. "Waar is dat voor en wat ga ik daar doen?"         
Ik ga proberen het aan je uit te leggen.         

Als je bij mij in de spelkamer komt mag je 1x in de week 3 kwartier spelen met wat je wilt. Je mag knutselen, met de Playmobil of met de poppen spelen. Je verkleden, met zand en water spelen, wat je maar wilt. Er is van alles wat. En als je iets mist, dan ga ik er naar op zoek. Ook als je nergens zin in hebt hoef je niets te doen.         

"Waarom moet ik dat doen?" denk je zeker?         
Dat kan verschillende redenen hebben. Ik zal je wat voorbeelden geven. Soms kan het gebeuren dat je gepest wordt of je hebt steeds ruzie. Je ouders gaan scheiden of er is iemand overleden waar je een goede band mee had. Het kan ook zijn dat je al een poosje boos bent  of verdrietig en je weet niet zo goed waarom. Je kan er ook niet zo goed over vertellen en je voelt je niet fijn. 
Dit merken je ouders of je juf ook en zij maken zich zorgen om jou. Iedereen wil dat jij je weer fijn gaat voelen. Een speltherapeut zoals ik kan je daarbij helpen. Therapeut betekent helper. Ik volg jou in de spelkamer en doe wat jij wilt. Als je wilt dat ik meespeel, dan doe ik dat, maar ik kan ook heel goed stil zijn als je er geen zin in hebt. 

Als je een poosje naar speltherapie bent geweest, zal je merken dat je je beter gaat voelen. En als iedereen vindt dat je weer lekkerder in je vel zit dan kunnen we stoppen met de therapie en nemen we afscheid van elkaar.